Meny
Säljarens egna bilder
Säljarens egna bilder
Planlösning
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Södra Brändan 123

Transtrand, Sälen

Toppenfräsch renoverad villa med vacker trädgårdstomt, inglasat uterum och närhet till naturen.
Här är villan som blev utnämnd till Dalarnas mysigaste hem 2018 av tidningen Villaliv.
Genomgående ljus färgsättning med rustika inslag och smarta förvaringslösningar samt vackra inredningsdetaljer.
Hela huset känns mysigt, harmoniskt och väl genomtänkt.

Bostaden är belägen på västra sidan om älven i Transtrand inte långt från Vasaloppsstarten.
Välplanerad tomt med buskar, träd, planteringsytor och stenlagd uteplats på baksidan av huset.
Bostaden har en boarea om 116 m² fördelat på fem rum och kök.

Vid entrén till huset möts du av en takad farstukvist med snickarglädje och en liten altan som känns inbjudande för frukoststunder.
Här kommer du in i en ljus hall med målat klinkergolv med golvvärme, bra förvaring i garderober och hatthylla och längre in i hallen ligger ett slitstarkt, tjärat furugolv med vacker patina.
Hallen gränsar till två sovrum, badrum samt allrummet. Ett av sovrummen har plats för dubbelsäng och det andra är ett mindre gästrum, med plats för våningssäng.
Badrummet är helkaklat och utrustat med toalett, handfat samt dusch med duschdörrar.
Vidare kommer du in i allrummet med köksdelen som är bostadens mittpunkt. Här är ljust och rymligt och på golvet ligger ett parkettgolv i ask. Fin öppen planlösning och gott om sällskapsytor och en braskaminen som placerats centralt i rummet där man kan sitta och mysa under kalla vinterkvällar. Köket är byggt i en halvmåne som ett barkök och är utrustat med spishäll, inbyggnadsugn, takmonterad fläktkåpa, inbyggnadsmikro, diskho, integrerad diskmaskin samt kyl. Köket är av fransk modell och vitmålat och köksbänken är svart, högblank och vackert marmorerad och på golvet ligger ett marmorerat klinkergolv med golvvärme.
Allrummet gränsar till övriga delen av huset där du har ytterligare två sovrum, badrum, tvättstuga och groventré.
Båda sovrummen har plats för dubbelsängar och på golvet ligger en härligt mjuk textilmatta och en fondvägg bakom sängen är klädd med grova brunbetsade träplankor. Ett av sovrummen har en platsbyggd garderob med specialdesignade skjutdörrar i gammaldags stil med robusta detaljer i smide.
En hall leder från sovrummen ut mot tvättstugan och groventrén och där mellan finns ett badrum med vita panelklädda väggar som möter en italienskt mönstrad våtrumsmatta som går upp på väggen i duschhörnan. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med handfat samt dusch med duschvägg.
Tvättstugan är rymlig och välplanerad, här finns tvättho och arbetsbänk med tvättmaskin och torktumlare under. En platsbyggd garderob med likadana skjutdörrar som i sovrummet pryder ena väggen direkt till höger om groventrén.

Inventarier ingår ej, men kan diskuteras vid intresse.

Kontakta ansvarig mäklare för visnings- och intresseanmälan.

Läs mer
Visning

2020-07-08 -

2020-07-15 -

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Typ:

Friliggande villa - 1 plan. Malung-Sälen Södra Brändan 1:13. Byggår: 1977.

Storlek:

5 rum och kök, varav 4 sovrum. Boarea c:a 116 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad:

1 plan. Byggnadsår: 1977. Ombyggt 2006, 2010 samt 2017
Uppvärming: Direktverkande el samt braskamin

Byggnadssätt

Grund: Krypgrund. Stomme: Trä. Bjälklag: Trä. Fasad: Stående träpanel. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: 3-glasfönster. Ventilation: Självdrag samt paxfläktar i badrum samt köksfläkt.

Interiör:

Ljusa fina materialval genomgående i hela bostaden som kombinerats fint med grova plankväggar, rutiga tapeter, pärlspont samt kakel och klinker.

Allrum

Golv: Stavparkett i ask, Väggar: Tapet, Tak: Vitmålad panel med balkar. Braskamin och utgång till uterum och altan.

Badrum 1

Golv: Klinker med elektrisk golvvärme, Väggar: Kakel, Tak: Vitmålad furupanel. Utrustning: Toalett, handfat, dusch med duschdörrar, paxfläkt och fönster.

Badrum 2

Golv: Våtrumsmatta i italiensk stil, Väggar: Pärlspont samt våtrumsmatta, Tak: Vitmålad furupanel. Utrustning: Toalett, kommod med handfat, dusch med duschvägg, element, paxfläkt.

Hall/Tvättstuga/Groventré

Golv: Plastmatta, Väggar: Rutig tapet samt pärlspontpanel, Tak: Vitmålad furupanel. Utrustning: Tvättho, arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare garderober med med specialdesignade skjutdörrar samt in/utgång.

Hall/entré

Golv: Svartmålad klinker med elektrisk golvvärme samt tjärat trägolv, Väggar: Tapet, Tak: Vitmålad furupanel. Två garderober.

Kök

Kök: Franskt kök, Mobalfa ek som vitmålats. Golv: Svart marmorerad klinker med elektrisk golvvärme, Väggar: Vitt kakel och tapet, Tak: Vitmålad furupanel med balkar. Köksbänk i högblank marmorerad kompositmaterial. Utrustning: Spishäll, inbyggnadsugn, takmonterad fläktkåpa, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, diskho, kakel och kyl.

Sovrum 1

Golv: Ekparkett, Väggar: Tapet, Tak: Vitmålat slätt tak med balkar. Plats för dubbelsäng.

Sovrum 2

Golv: Furuparkett, Väggar: Tapet, Tak: Vitmålad furupanel. En garderob och plats för enkelsäng eller våningssäng.

Sovrum 3

Golv: Mjuk allergivänlig textilmatta, Väggar: Målade, Tak: Vitmålad furupanel. Garderober med specialdesignade skjutdörrar.

Sovrum 4

Golv: Mjuk allergivänlig textilmatta, Väggar: Målade, Tak: Vitmålad furupanel.

TV- och internetanslutning:

Antenn Finns ej bredband

Övriga utrymmen:

Mindre förrådsbyggnad

Ekonomi:

Pris 2 500 000kr utgångspris. Taxeringsvärde 865 000kr (fastställt avseende år 2018). Värdeår 1984. Pantbrev finns uttagna om 1 042 000kr.

Total driftskostnad 35 182kr/år, varav:
Försäkring: 5 172kr
Renhållning: 1 965kr
Sotning: 500kr
Uppvärmning: 23 500kr
Vatten/avlopp: 1 245kr
Vägavgift/snö: 2 800kr

I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. V/A avser slamtömning 1gg/år. Vägavgift/snö avser snöröjning av den egna tomten.

Energideklaration:

Energiprestanda: 129 kWh/kvm år
Status: Ej utförd
Datum: 2020-05-13

Servitut & planbestämmelser:

Förmån: Officialservitut Väg, 20-1979/517.1

Uteplats:

Inglasad veranda, altan samt stenlagd uteplats

Bostadsfakta
Pris 2 500 000kr utgångspris
Rum 5 rum och kök, varav 4 sovrum
Byggnadstyp 1 plan
Byggår 1977
Boarea 116 kvm
Tomtarea 1 933 kvm
Är du intresserad av detta objekt?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Viktig information till våra kunder beträffande Coronaviruset  

Vi bedriver vår verksamhet som vanligt och i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd och riktlinje. Vi välkomnar dig hjärtligt och hoppas att du har förståelse för att vi inte tar i hand och att fysisk kontakt undviks.

Det är oerhört viktigt för oss att ni känner er trygga i att besöka våra visningar och vi kommer att göra vårt yttersta för att allt ska flyta på precis som vanligt. Ni är varmt välkomna att boka tid för möte eller visning med oss som vanligt, men för att förhindra smittspridningen av Covid-19 ber vi dig dock att stanna hemma om du känner dig sjuk, eller har familjemedlemmar som är sjuka. Detta för din egen hälsas skull men även för våra medarbetare samt övriga besökare.

Vi tillhandahåller handsprit, munskydd och skoskydd på visningar och vi bokar endast in ett sällskap åt gången.  Föräldrar som har barn med sig på visningen ombedes vänligt att turas om med barnpassningen utanför bostaden.

Glöm inte att ta en förhandstitt på våra DIGITALA VISNINGAR som finns på de flesta saluförda objekten!
Besök gärna https://www.salenmaklaren.se för mer information.