Meny
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Lilla Moberget 75

Lilla Moberget, Sälen

Fritidshus med timmerlada belägen i Lilla Moberget på stor tomt. Lilla Moberget är en vacker pittoresk gammal fäbodvall med känslan av Bullerbyn. Här omges du av den vackra fjällnaturen, skogen, lugnet, fina promenadstråk och utsikt mot de norska fjälltopparna. Till Hundfjällets skidanläggning tar du dig med bil på 10 minuter och till Stötens skidanläggning ca 15-20 minuter.

Bostaden är ett äldre timmerhus som är tillbyggt och moderniserat under 90-talet och har en boarea om ca 54 m². Vid husets entré finns en liten altan i söderläge, där du kan sitta och njuta av solen och den härliga miljön. I entrén möts du av en rejäl hall med torkskåp, perfekt utrymme för omklädning efter skidturen. Allrummet bjuder på en murad öppen spis mitt i rummet och fina trägolv samt furupanel på väggarna. Bakom den öppna spisen finner du köksdelen som är utrustad med spis, ugn, fläkt och micro samt kombinerad kyl/frys. I allrummet finns även en våningssäng och plats för matsalsmöbel och soffa. Övrigt i bostaden finns ett sovrum med våningssäng och badrum med dusch och wc.

På baksidan av huset finns en timmerlada med s.k. loge, här påminns man om gamla tider och säkert har en och annan skördefest hållits på logen med dans och fiolmusik.

Inventarier ingår i förevisat skick förutom träsoffa i allrummet.

Säljaren har informerat köparen om att uthyrningsavtal finns med Skistar. Köparen förbinder sig att inträda avtalet i säljarens ställe och ta över de bokningar som finns på objektet. (Se §6 i uthyrningsavtalet). Uthyrningsintäkter om ca 35 000 kr/år när uthyraren dragit sin provision.

Säljes med friskrivningsklausul mot dolda fel, kontakta mäklaren för mer information.

Tillträde enligt överenskommelse.

Kontakta ansvarig mäklare för visnings och intresseanmälan.

Nu kan du även besöka bostaden genom vår virtuella visning. Klicka på "Läs mer hos mäklaren" för att besöka vår 3D visning.

Läs mer
3D-visning
Typ:

Fritidshus - 1 plan. Malung-Sälen Rörbäcksnäs 17:28. Byggår: 1952.

Storlek:

2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea c:a 54 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnad:

1 plan. Byggnadsår: 1952. 1995
Uppvärming: Direktverkande el samt öppen spis

Byggnadssätt

Grund: Torpargrund. Stomme: Timmer. Bjälklag: Trä. Fasad: Timmer. Takbeklädnad: Plåt. Fönster: . Ventilation: Självdrag.

Interiör:

Genomgående furupanel på väggar och tak.

Allrum med köksdel

Trägolv i allrummet samt plastmatta i köksdelen, furupanel på väggarna och i taket. Våningssäng, matbord och stolar, två garderober, TV och öppen spis. Köksdelens utrustning: Spis med ugn, fläkt, diskbänk, kakel, micro, kombinerad kyl/frys.

Badrum

Våtrumsmatta på golv och väggar samt furupanel i taket. Utrustning: Toalett, handfat, duschhörna, VV-beredare.

Hall

Plastmatta på golvet, furupanel på väggarna och i taket, torkskåp och hatthylla.

Sovrum

Plastmatta på golvet, furupanel på väggarna och i taket, Våningssäng och en garderob.

TV- och internetanslutning:

Parabolantenn med dekoder, Canal Digital abonnemang kan tecknas. Finns ej internetuppkoppling.

Övriga utrymmen:

Timmerlada

Ekonomi:

Pris 1 750 000kr utgångspris. Taxeringsvärde 881 000kr (fastställt avseende år 2018). Värdeår 1970. Pantbrev finns uttagna om 237 000kr.

Total driftskostnad 33 970kr/år, varav:
Annat: 3 228kr
Försäkring: 2 195kr
Renhållning: 1 665kr
Samfällighet: 4 500kr
Sotning: 500kr
Uppvärmning: 20 637kr
Vatten/avlopp: 1 245kr

I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen. V/A: Avser slamtömning. I samfällighetsavgiften ingår vattenförsörjning, vägar och snöröjning. Övrigt: Avser abonnemang för Canal Digital baspaket. Skatteverket har lämnat förslag på nytt taxeringsvärde för fastighetstaxeringen från år 2021: Totalt taxeringsvärde 1 185 000kr Markvärde 631 000 kr Byggnadsvärde 554 000 kr

Energideklaration:

Status: Ej utförd

Servitut & planbestämmelser:

Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Rörbäcksnäs GA:12 ändamål: Vägar. Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Rörbäcksnäs GA:13 ändamål: Vattenförsörjning. Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Rörbäcksnäs GA:18 ändamål: Vägar.

Uteplats:

Altan i söderläge.

Länkar:
Bostadsfakta
Pris 1 750 000kr utgångspris
Rum 2 rum och kök, varav 1 sovrum
Byggnadstyp 1 plan
Byggår 1952
Boarea 54 kvm
Tomtarea 1 897 kvm
Är du intresserad av detta objekt?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Viktig information beträffande Covid-19  

Vi bedriver vår verksamhet som vanligt och i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd och riktlinje. Vi hoppas att du har förståelse för att vi inte tar i hand och att fysisk kontakt undviks. Ni är varmt välkomna att boka tid för möte eller visning med oss som vanligt, men för att förhindra smittspridningen av Covid-19 ber vi dig dock att stanna hemma om du känner dig sjuk eller har familjemedlemmar som är sjuka.  Föräldrar som har små barn med sig på visningen ombedes vänligt att turas om med barnpassningen utanför bostaden.

Ta gärna en förhandstitt på våra DIGITALA VISNINGAR som finns på de flesta saluförda objekten! Besök https://www.salenmaklaren.se för mer information.