Meny
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Granfjällsporten 5A

Stöten, Sälen

Nu erbjuds en fin tomt i naturskönt läge i Stöten för den som vill förverkliga sin dröm om en egen nybyggd fjällstuga!
Denna fastighet är belägen endast ett stenkast från Granfjällsliften så du tar dig enkelt vidare till övriga liftar och pister. Området erbjuder skoterleder, preparerade längdspår och vacker fjällnatur.Vid Stötentorget finner du ett utbud av aktiviteter för både stora och små, så som restauranger, bad och spa, bowling, mataffärer och shopping m.m. Från Stöten är det ca 20 minuters bilväg till den nya flygplatsen Scandinavian Mountains Airport.

Bygglov från augusti 2019 finns för nybyggnad av fritidshus samt installation av braskamin.
Bygglovet avser uppförande av en Fiskarhedenvilla modell Siljan med loft med vattenburen golvvärme från frånluftsvärmepump. Husförslaget med en enplansvilla med loft inrymmer 4 sovrum, 2 wc/dusch-rum varav ett med bastu samt kök och storstuga i öppen planlösning. Byggnationen får inte påbörjas förrän byggnadsnämnden lämnat ett startbesked.

Byggrätten, information från plankarta och planbestämmelser:
- Största bruttoarea respektive byggnadsarea är 130 kvm respektive 100 kvm, härutöver får skärmtak och balkonger uppföras med sammanlagt högst 15 kvm byggnadsarea per tomt.
- Högsta byggnadshöjd är för huvudbyggnad 5,5 m
- Högsta byggnadshöjd för uthus är 3,0 m
- Källar- eller souterrängvåning får inte anordnas utöver angivet våningsantal
- Vind får inte inredas utöver angivet våningsantal
- Högsta taklutning är 30 grader
- Fasadmaterial ska vara av trä
- Takmaterial ska vara gräs/torv/sedum eller likvärdigt
- Hus får sammanbyggas i gräns mot granntomt där sådant finns.
Följande gäller där byggrätt regleras med högsta tillåtna bruttoarea:
S.k. icke mätvärd area enligt SIS. i utrymmen där undertakets lutning mot horisontalplanet understiger 14 grader, och där höjden mellan golv och undertak är mellan 160 och 190 cm, får utöver angiven bruttoarea anordnas med en area motsvarande högst 15% av den angivna bruttoarean.

Anslutningsavgifter tillkommer för vatten/avlopp (taxa enligt år 2020) och debiteras 27.262:-/bostadsenhet. Betalas av köparen.
Elanslutningsavgift tillkommer. Betalas av köparen.

Läs mer
Typ:

Tomt, Malung-Sälen, Transtrands Kronopark 1:466

Storlek:

Areal: 720 kvm. Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Interiör:
Ekonomi:

Pris 1 600 000kr accepterat pris. Taxeringsvärde 651 000kr (fastställt avseende år 2020). Pantbrev finns uttagna om 910 000kr.

Servitut & planbestämmelser:

Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Transtrands Kronopark GA:1 ändamål: Vägar, Elledningar och/eller belysning, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Transtrands Kronopark GA:4 ändamål: Vägar, Radio-tv och/eller tele, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Malung-Sälen Transtrands Kronopark GA:6 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Avloppsledning, 2023IM-12/19165.1 Last: Avtalsservitut: Va-Ledning, 2023IM-12/19167.1 Förmån: Avtalsservitut: Avlopp Mm, 20-IM5-99/2852.1

Bostadsfakta
Pris 1 600 000kr accepterat pris
Areal 720 kvm
Ansvarig mäklare

Ludwig Forsberg

Telefon: 0702-896 683

ludwig@salenmaklaren.se

Är du intresserad av detta objekt?

Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.

Viktig information beträffande Covid-19  

Vi bedriver vår verksamhet som vanligt och i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd och riktlinje. Vi hoppas att du har förståelse för att vi inte tar i hand och att fysisk kontakt undviks. Ni är varmt välkomna att boka tid för möte eller visning med oss som vanligt, men för att förhindra smittspridningen av Covid-19 ber vi dig dock att stanna hemma om du känner dig sjuk eller har familjemedlemmar som är sjuka.  Föräldrar som har små barn med sig på visningen ombedes vänligt att turas om med barnpassningen utanför bostaden.

Ta gärna en förhandstitt på våra DIGITALA VISNINGAR som finns på de flesta saluförda objekten! Besök https://www.salenmaklaren.se för mer information.